Tårtprovning

Att anordna olika sorters provningar är något vi här på provaguiden håller kärt och vi älskar både att anordna såväl som att besöka andras anordnade provningar av dess olika slag. Idag ska vi berätta om hur du kan anordna en sorts provning som vi inte tidigare nämnt något om. Det handlar om provning av tårta.

Tårta är något de flesta av oss älskar. Vi har sedan barnsben fått lära oss att när det är dags för tårta så är det något festligt som är på gång. Att just anordna en provning kan man göra vid lite olika tillfällen, det kan vara exempelvis inför ett bröllop dit man bjudit in många människor, det kan vara inför en speciell födelsedagsfest eller något annat speciellt som man ska fira, och det kan även helt enkelt vara en tillställning där finsmakare träffas och testar olika sorters tårta. Denna provning vi tänker oss är av det sistnämnda slaget och såhär går det till.

Förberedelser: Till alla sorters provningar så krävs förstås lite planering och förberedelser. Det första du med fördel funderar ut är hur många och vilka som ska komma på provningen. är man ett gäng så blir det förstås roligare. Man kan välja att endera så sköter arrangören sköter om att inhandla alla tårtor, eller så väljer man att göra som så att alla får ta med sin favorittårta. Gör man så, ja då bör man med fördel prata ihop sig vilken tårta man tänker medta så att det inte kommer tre stycken med en prinsesstårta under armen. Tänk också på att det är en provning med flera tårtor, så det kommer inte att behövas någon mångbitarstårta – om den nu inte skulle vara så exceptionellt god i jämförelse med alla andra.

Tårtor: Valet av tårtor är då förstås det viktigaste då det är vad provningen går ut på. Man kan välja att ha ett tema på provningen och exempelvis ha olika typer av chokladtårtor med olika fyllning, eller så har man helt enkelt bara helt olika tårtor överhuvudtaget. Det senare är nog att föredra om ni inte är en skara riktiga chokladälskare. Till vår provning som ska hållas nu så har vi beslutat att ha med tre olika tårtor eftersom det är en lite mindre provning med få personer. De tårtor som testas är en apelsintryffeltårta med mazarinbotten. Den ska enligt utsago ha en härlig smak av mjölkchoklad, apelsin och nötter. Tårtan kan ni se här på tillverkarens hemsida som är Postkakan.se. Den andra tårtan är en klassisk chokladtårta i en lite annan tappning.

Skall vara syrlig och ha inslag av whisky och förstås ljuvlig choklad. Bild på tårtan samt ingredienser kan ni se här. Den sista tårtan är en härligt smakfull marängtårta med grädde och hallon samt med dekoration med jordgubbar. I fyllningen finns förutom grädde och hallon även lemon curd. Bild och fullständig lista på ingredienser hittar ni här.