Tillverka ditt egna rödvin

Många är oroliga över att det ska vara svårt att tillverka sitt eget vin men faktum är att det inte är speciellt svårt. Det är en tidskrävande process som kräver en hel del tålamod men när du kommit igång är det inte speciellt klurigt. Och belöningen är stor när du får servera ditt egentillverkade vin på nästa middag.

Vilken utrustning behöver jag?

När du vill tillverka ditt eget vin finns det en del utrustning som du behöver. Bland annat behöver du antingen en jäshink i plast eller en traditionell glas damejeanne. Utöver det behöver du även en sockermätare för att se när vinet har jäst klart och ett jäsrör. När vinet sedan är klart behöver du även ha flaskor att förvara det i. Behöver du köpa utrustning för att göra ditt eget vin kan du ta en titt här.

Tips till dig som brygger eget vin

Det finns oändligt med tips och råd till dig som ska börja tillverka eget vin men en viktig sak att komma ihåg när du brygger vin är att se till så att jäshinken eller damejeanne måste vara helt ren. Är den inte ren kan bakterierna göra så att vinet börja mögla under jäsningen.

Detta inlägg publicerades i Tips.