Prova på ekologisk choklad

Även om du är en riktig godisråtta kan du vara det på ett nyttigare sätt. Med ekologisk choklad kan du äta med gott samvete. Hälsan, miljön och rättvisa arbetsförhållanden är bara några punkter du kan främja vid valet av choklad. Om du undrar vart du får tag på chokladen så är det enkelt, beställ online.

Klimatsmart choklad

Idag är det endast var åttonde person som bryr sig om hur chokladen påverkar miljön. Genom att välja ett ekologiskt alternativ kan du höja den siffran. Något du kanske inte tänker på är att det inte enbart är kakaobönorna som påverkar miljön. Väljer du en mjölkchoklad så har även mjölkprodukten en påverkan. Därför är det bättre med en högre kakaohalt i chokladen du äter. Choklad kan även vara rättvisemärkt.

Kakaohalt i choklad

Du har säkert stött på chokladpaket där kakaohalten står tydligt utskriven. Många tror att ett paket det står 70 % på är mer nyttigt än ett med 40 %. Så enkelt är det tyvärr inte alltid. Förutom kakao innehåller en chokladplatta en hel del andra ingredienser. Det är alltså de här du ska ha koll på för att vara säker på att chokladen är nyttig. Procenten som uppges är inte heller enbart kakao utan torrsubstans och kakaosmör räknas även in. Kvaliteten på de ingredienserna kan variera rejält.

Detta inlägg publicerades i Tips.