Prova att hålla en temafest

Gillar du att samla vännerna för fest och ha roligt tillsammans? Det är dags att ta det ett steg längre och anordna din första temafest. 

Maskeradkläder

En temafest är i mångt och mycket synonymt med en maskeradfest efter ett visst tema. Om vännerna är ovana att delta på maskeradfester finns det enkla teman att förhålla sig till. Årtal brukar vara enkla, speciellt runt 70- och 80-talet eftersom många av kläder som var på modet då finns fortfarande i lådor hemma hos föräldrarna eller online. Hos Kalaskungen kan du hitta kläder och accessoarer som passar årtalet och ger dig en inblick i vilka stilar och färger som var populär. Skicka gärna med länkar till sajten eller bilder när du bjuder in dina vänner. De kan snabbt logga in och beställa eller få inspiration till deras egna maskeraddräkter.

Mat

Varför inte inkludera lite temainspirerad mat när du ändå har ett perfekt tema? Om vi fortsätter på 70- och 80-talstemat finns det massor med intressanta recept att bjuda på. Vissa är vanliga än idag såsom Flygande Jacob och fyllda paprikor. Andra har dött ut, exempelvis stekt torskrom och ostsufflé. Vill du bara bjuda på en smaskig efterrätt var det Glace au Flour som gällde på 70-talet och 80-talet bjöd på Tiramisu och inlagda päron med After Eight.

Musiken

Så klart behöver du sätta stämningen med rätt musik. Du hittar flera spellistor efter årtal på Spotify och iTunes. Det kan också vara kul att testa gästernas kunskaper om årtalet. Ta några listettor från olika årtal och gör ett litet musikquiz. Inkludera gärna ett pris, det kan vara vad som helst som passar in på årtalet eller bara en lapp där det står ”vinnare”. Folk har en tendens att jobba lite hårdare när det finns något form av pris att vinna.